Hallo! Ik ben Jurrien Hilverts

Zoon van Willem Jan† en Geesje Hilverts, geboren op 25 juli 1954 in een noodwoning achter de Kopermolen in Stoutenburg, ook toen was er woningnood. Broer van Jan, Leo† en Geja. Getrouwd met Dorothé en door mijn (schoon)kinderen Mieke, Hanneke en JanPaul in het bezit van 3 prachtige kleinkinderen Luuk, Saar en Nout. Mijn opleiding begon op de hervormde lagere school met de bijbel in Stoutenburg en de LTS in Amersfoort. Daarna een 40-jarig werkverband bij één werkgever PTT/KPN en kon ik op 56-jarige leeftijd met de VUT waar ik mooie dingen combineer met een net zo’n mooie werkplek als huismeester bij de Hilversumsche Golf Club.

Fietsen is mijn passie

Naast het fietsen heb ik hobby’s als muziekmaken in de fanfare van Door Wilskracht Sterk in Achterveld en tuinieren in de groentetuin van de VVCL. Maar doordat ik in de jaren 80 voor mijn werkgever een werkplek in Zeist kreeg, is de fietspassie begonnen met het huis-werkfietsverkeer op een geleende fiets. Daarvoor zei ik altijd bij de Achterveldse fietswedstrijd de Tour de Junior dat je wel heel gek moest zijn om op zo’n fiets te stappen, maar snel werd de eerste 2de handsracefiets gekocht en begon ik met mijn zwagers aan diverse tochten zoals de Tour de Force in Barneveld en later met de PTT/KPN de langere tochten zoals Luik-Bastenaken-Luik. Toen ik 50 werd, moest ik van Dorothé een goede fiets kopen, zodat we ook samen wat tochtjes konden doen, dat werd de eerste Koga Traveller en toen ik daar op begon, zei ik tegen haar dat deze fiets bij mijn VUT-datum weggaat voor een lange fietstocht. Toen ik tegen mijn collega Theo Vermeulen zei, je hebt dezelfde fiets als ik gekocht, we kunnen in 2010 wel samen aan deze mooie uitdaging beginnen, is dat uitgegroeid naar een fietspassie van ieder jaar wel een kortere of langere meerdaagse fietstocht. De verhalen, belevenissen en foto’s kan je lezen op de website bij meerdaagse fietstochten.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram